- 40%

Alma Grande Douro DOC Reserva Tinto

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Verkocht door
Wijnvoordeel.nl

Uit Douro, behorend tot de mooiste wijngebieden ter wereld, komen de beste Portugese wijnen. Al eeuwenlang groeien druiven hier op de steile oevers van de rivier Douro, letterlijk vertaald de rivier van goud. En ook deze sublieme in het vat gerijpte Alma Grande, met z’n rijke aroma’s van donker fruit en prachtige houttonen, grossiert in het goud. Jaargang na jaargang krijgt de Reserva een of meerdere prestigieuze onderscheidingen opgespeld. Zo prijkt de gouden medaille van Asia Wine Trophy op de borst van deze prachtwijn uit 2016, die zijn klassieke karakter dankt aan de typische Douro-druiven Touriga Nacional, Tinta Roriz en Touriga Franca. Wat een rijkdom!

 14,99  8,99


Ships From: Netherlands

SKU: 580026 Categorie:

De wijngaarden rond de rivier Douro, de gouden rivier, behoren tot de oudsten van Europa. Al minstens tweeduizend jaar rijpen er druiven in het gebied dat is opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst. Die vermelding dankt het gebied aan de lange traditie van wijnbouw, die een cultuurlandschap van buitengewone schoonheid heeft voortgebracht. Kenmerkend voor dat landschap zijn de wijngaardterrassen, die door de eeuwen heen volgens verschillende technieken zijn aangelegd. Traditie en authenticiteit zijn de kernbegrippen in Douro en dat leidt tot karaktervolle wijnen met unieke smaken en een hoge kwaliteit. Dat geldt voor de wereldberoemde Portwijnen en zeker ook voor de rode en witte wijnen die in het gebied worden gemaakt. Dankzij de lange en hete zomers, gevolgd door een milde herfst rijpen druiven buitengewoon goed op een bodem die voornamelijk bestaat uit leisteen. Dat gesteente is weliswaar hard, maar breekt ook snel. Hierdoor kunnen druivenstokken toch diep wortelen en voldoende vocht opnemen. Portugese topselectie De Alma Grande Reserva komt uit de kelder van Caves Velhas, dat in 1881 is opgericht door João Camillo Alves. Door de jaren heen heeft het wijnhuis nationale en internationale erkenning verkregen dankzij de kwalitatief hoogstaande wijnen die er worden gemaakt. ‘Mooie momenten geserveerd in de fles’, is het motto van Caves Velhas. In deze Alma Grande Reserva nemen de druiven Touriga Nacional, Tinta Roriz en Touriga Franca die taak op zich. Het trio behoort tot een handvol variëteiten die tegenwoordig nog in de wijngaarden in Douro staan. Ooit stonden hier tal van inheemse rassen door elkaar aangeplant. En hoewel veel Portugese druivensoorten officieel zijn toegestaan, levert slechts een aantal rassen wijnen van hoge kwaliteit. Het trio Touriga Nacional, Tinta Roriz en Touriga Franca behoort tot die topselectie. Die eerstgenoemde druif is de belangrijkste van Portugal. De druif levert een mooie frisheid en rijke, zoete fruitsmaken. De tweede druif is eigenlijk de Spaanse Tempranillo, maar geeft in het nieuwe thuisland zulke mooie aroma’s van donker fruit, dat de Portugezen ‘m Tinta Roriz hebben gedoopt. De Touriga Franca voegt verfijning en een zalvende zachtheid toe. Met z’n drieën staan ze garant voor die mooie momenten geserveerd in de fles.

Bij Wijnvoordeel.nl is het mogelijk om extra voordelig wijn te kopen. Dankzij een scherp inkoopbeleid en een uiterst efficiënte bedrijfsvoering is het bij Wijnvoordeel.nl mogelijk om absolute topwijnen aan te bieden ver onder de normale winkelwaarde. Veilig en makkelijk uw wijn bestellen via het internet en ook nog eens binnen twee werkdagen bij u thuisbezorgd.

Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken