Castillo Santa Paulina Chardonnay

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Verkocht door
Wijnvoordeel.nl

Je zou maar een druif zijn en je overdag met uitzicht op zee mogen laven aan de warme zon, terwijl bergen in de omgeving zorgen voor een aangenaam koele nachttemperatuur. Onder die omstandigheden rijpen de druiven optimaal in Central Valley, een van de beste wijngebieden van Chili. Om jaloers op te worden. Al is dat niet echt nodig. Met deze Castillo Santa Paulina Chardonnay haalt u die Zuid-Amerikaanse zon namelijk gewoon in huis! Een tropische allemansvriend, rijk en vol aroma. Een echte aanrader!

 10,99


Ships From: Netherlands

SKU: 641699 Categorie:

Met wijn hadden de oorspronkelijke bewoners van Chili niet veel op. Zij genoten liever van een borreltje gemaakt van gegiste granen. Het waren de Spanjaarden die in de zestiende eeuw typisch Spaanse druivensoorten als Muscatel, Torontel en Albilho naar het Zuid-Amerikaanse brachten. In 1851 drongen Franse invloeden door in de Chileense wijnbouw. Twee decennia later werden de Chileense wijnen geïntroduceerd op de Europese markt, waar ze meteen met grote wijnprijzen aan de haal gingen. Grote wijnhuizen vestigden zich vervolgens in Chili, waar ze nieuwe technieken invoerden en nieuwe druivensoorten aanplantten. Tegenwoordig behoren Carmenère, Cabernet Sauvignon, Merlot en natuurlijk Chardonnay tot de populairste druiven. Die laatste treffen we aan in de wijngaarden van Castillo Santa Paulina, in de wereldberoemde wijnregio Central Valley. De regio gold ooit als het gebied van de Chileense bulkwijnen. Dat veranderde, toen het gerenommeerde Spaanse wijnhuis Torres zich er in 1979 vestigde. Het perfecte wijnklimaat ontlokte de wijnmaker de uitspraak dat Chili ‘een kas zonder dak’ is. Dat perfecte klimaat en de positieve invloed van Torres zorgen er anno nu voor dat Central Valley interessante en kwalitatief hoogstaande wijnen voorbrengt, die nog altijd in aanzien stijgen. Authentieke Chileense wijn Een van die interessante en populaire wijnen uit Central Valley is deze Chardonnay van Castillo Santa Paulina. In het midden van het Zuid-Amerikaanse land staan zij aangeplant in het paradijs voor druivenstokken. Er heerst een gematigd mediterraan klimaat met droge, zonnige zomers met koele nachten. In de leembodems bevindt zich vulkanisch as. Ook regent het in Central Valley net iets meer dan in andere Chileense wijngebieden en mocht de zon te heet zijn, dan zorgt de Maipo-rivier die door het gebied stroomt voor voldoende irrigatie. Niet voor niets is Central Valley de meest actieve wijnstreek van Chili. Tel daar het vakmanschap van de wijnmakers van Castillo Santa Paulina bij op en succes is gegarandeerd. Niet voor niets behoren de smaakvolle wijnen van dit huis tot de favorieten van onze klanten.

Bij Wijnvoordeel.nl is het mogelijk om extra voordelig wijn te kopen. Dankzij een scherp inkoopbeleid en een uiterst efficiënte bedrijfsvoering is het bij Wijnvoordeel.nl mogelijk om absolute topwijnen aan te bieden ver onder de normale winkelwaarde. Veilig en makkelijk uw wijn bestellen via het internet en ook nog eens binnen twee werkdagen bij u thuisbezorgd.

Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken