Jeffrey’s Bay Petit Bay Sauvignon Blanc Green Valley

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Verkocht door
Wijnvoordeel.nl

De lekkerste wijn uit Nieuw-Zeeland? Dat is absoluut de Sauvignon Blanc. De wijnen bereiken down under zo’n waanzinnig hoog niveau, dat ze de Franse collega’s naar de kroon steken. Lekkerder en uitgesprokener. Met meer fruit tegen minder geld. Zo drinken wij ‘m graag. Helemaal als het tropisch fruit uit het glas barst, zoals in deze Jeffrey’s Bay Petit Bay Sauvignon Blanc. Een frisse en knapperige witte wijn uit Marlborough, hét wijngebied van Nieuw-Zeeland.

 12,98


Ships From: Netherlands

SKU: 680729 Categorie:

Op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland ligt Marlborough, de belangrijkste wijnregio van Nieuw-Zeeland. De wijnregio is nog jong, in 1973 werden de eerste wijnstokken er aangeplant. Nog geen twintig jaar later, sinds 1990 om precies te zijn, geldt Marlborough als de grootste en bekendste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Die eer kwam tot die tijd Hawkes Bay toe, waar Franse missionarissen in 1851 de eerste wijngaard aanlegden en dat voor altijd in de boeken staat als het oudste wijngebied van down under. Met een wijngeschiedenis van amper 150 jaar, is Nieuw-Zeeland dus een jonge speler in de wijnwereld. En Marlborough, met amper 50 jaar op de teller, is helemaal een nieuwkomer. En toch komen er fantastische wijnen uit deze regio, die kunnen wedijveren met hun Franse collega’s. Dat succes is te danken aan het klimaat. Marlborough is een van de zonnigste en droogste gebieden van Nieuw-Zeeland. Een krachtige wind die waait vanaf de Stille Oceaan zorgt voor de nodige verkoeling. Zie hier de ideale cool-climate omstandigheden waardoor de druif profiteert van een lang en optimaal groeiseizoen. Dit geeft de druiven levendige en fruitige aroma’s, die tot volle uitdrukking komen in de wereldberoemde Sauvignon Blancs uit Marlborough Nieuw-Zeeland. Sauvignon Blanc: wild en wereldberoemd Het succesverhaal van Sauvignon Blanc begint in Frankrijk, waar de druif die zich als een wilde een weg door de wijngaarden baande toepasselijk Sauvage (wild) werd genoemd. Overigens was het niet alleen zijn groei, waardoor de druif wild werd genoemd, ook zijn aroma’s waren en zijn ronduit uitbundig. De wieg van de Sauvage staat in het zuidwesten van Frankrijk, als Sauvignon Blanc is hij beroemd geworden in de noordelijk gelegen Loirevallei. Hier is de wijn verantwoordelijk voor grote witte wijnen als Pouilly-Fumé en Sancerre. Sinds-ie voet aan wal heeft gezet in Nieuw-Zeeland zorgt de druif ook daar voor buitengewone topwijnen. Uitgesproken vooral, met stuivende geuren en duidelijk herkenbare aroma’s van tropisch fruit.

Bij Wijnvoordeel.nl is het mogelijk om extra voordelig wijn te kopen. Dankzij een scherp inkoopbeleid en een uiterst efficiënte bedrijfsvoering is het bij Wijnvoordeel.nl mogelijk om absolute topwijnen aan te bieden ver onder de normale winkelwaarde. Veilig en makkelijk uw wijn bestellen via het internet en ook nog eens binnen twee werkdagen bij u thuisbezorgd.

Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken