- 49%

Left Field Boatship Syrah Hawke’s Bay

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Verkocht door
Wijnvoordeel.nl

Dat Syrah wonderbaarlijk fraaie resultaten behaalt in Nieuw-Zeeland, bewijst deze Left Field Boatship Syrah uit het beroemde Hawke’s Bay. De wijn is vergelijkbaar met zijn Franse collega uit de Noordelijke Rhône. Dat dankt deze Syrah aan het unieke terroir van Gimblett Gravels, de warmste wijngaard in Nieuw-Zeeland met een bijzondere bodem. De druif is er helemaal in zijn element en beloont dat met een intens bouquet van rijp fruit, peper en kruiden. In de mond sluiten tonen van hout, cacao en mokka zich aan. Een echte topper from Down Under!

 17,49  8,99


Ships From: Netherlands

SKU: 680167 Categorie:

Hawke’s Bay, aan de zuidoostkust van North Island, wordt ook wel de fruitschaal van Nieuw-Zeeland genoemd. De baai strekt zich ongeveer honderd kilometer uit langs de kust en ligt bezaaid met wijngaarden. Hier heerst mild en zonnig klimaat, vergelijkbaar met Bordeaux, met maritieme invloeden die hete zomerdagen temperen en zorgen voor een lang groeiseizoen. Ideale omstandigheden voor fruitbomen en dan met name steen- en pitfruit als pruim, nectarines, perzik, appel en natuurlijk de kiwi. Wijnstokken werden voor het eerst aangeplant in 1851 door Franse missionarissen en ondanks de voortreffelijke omstandigheden, duurde het ruim een eeuw voordat Nieuw-Zeeland als wijnland werd aangemerkt. Inmiddels staan de wijnen from Down Under hoog aangeschreven, enkele rode en witte smaakmakers uit Hawke’s Bay worden zelfs gezien als de beste wijnen van het land. Dat geldt vooral voor de wijnen afkomstig van de, door menig wijnboer heilig verklaarde, Gimblett Gravels. Dit is een van de premium wijnbouwlocaties in Hawke’s Bay, waar de unieke grindbodem zorgt voor een indrukwekkende Syrah. De oude Ngaruroro-rivier is daarvoor te danken. In 1867 trad de rivier uit zijn oevers, met enorme overstromingen als gevolg. Daarbij veranderde de rivier van koers en legde de oude en vruchtbare loop met grind bloot. Dat grind slaat overdag warmte op om het ‘s nachts af te geven aan de wijnstokken. Zo dient de oude loop van de Ngaruroro nu als levensbron en ideale voedingsbodem voor de vele druivenrassen die hier staan aangeplant, met Syrah als succesvol toonbeeld van de kracht van Hawke’s Bay. Nieuw-Zeelandse Syrah op z’n Frans Mogelijk is het u al opgevallen: waar de Oude Wijnwereld het heeft over Syrah, staat diezelfde druif Down Under te boek als Shiraz. Toch prijkt op het schitterende etiket van deze Left Field Boatship de Europese benaming. Een foutje? Nee. De wijnmakers van het gerenommeerde wijnhuis Te Awa, waar deze Syrah na achttien maanden houtlagering uit de kelder is gekomen, hebben bewust voor de Franse schrijfwijze gekozen. Het klimaat in het Nieuw-Zeelandse Hawke’s Bay en het unieke terroir van Gimblett Gravels geven de wijnen een verfijnde elegantie en een indrukwekkende complexiteit die doen denken aan de traditionele Franse stijlen. Vandaar Syrah. Om aan te tonen dat deze prachtwijn het beste biedt van twee werelden!

Bij Wijnvoordeel.nl is het mogelijk om extra voordelig wijn te kopen. Dankzij een scherp inkoopbeleid en een uiterst efficiënte bedrijfsvoering is het bij Wijnvoordeel.nl mogelijk om absolute topwijnen aan te bieden ver onder de normale winkelwaarde. Veilig en makkelijk uw wijn bestellen via het internet en ook nog eens binnen twee werkdagen bij u thuisbezorgd.

Versdeal.nl
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken