Vallaresso Rosso di Montalcino DOC

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Verkocht door
Wijnvoordeel.nl

Na twaalf maanden op grote vaten van Franse eiken, is deze Vallaresso Rossi di Montalcino klaar om de wereld te veroveren. De krachtige Italiaanse rode wijn is net als zijn grote broer Brunello di Montalcino gemaakt van Sangiovese Grosso. Die familieband komt goed tot uitdrukking in het glas, van waaruit de intense aroma’s opstijgen van rijp rood fruit en zwoele kruiden. Pure verleiding, op en top Italiaans. En dat voor een fractie van de prijs van zijn grote broer en met maar liefst drie prachtige medailles op zak. Genieten maar.

 16,99


Ships From: Netherlands

SKU: 618667 Categorie:

Hij mag dan wel worden aangeduid als baby Brunello of het kleine broertje van Brunello di Montalcino, toch is de ongecompliceerde Rosso di Montalcino zeker zo lekker. Want ook deze Italiaanse prachtwijn wordt gemaakt van de druif Brunello of wel Sangiovese Grosso. Het verschil met de grote broer zit ‘m in de leeftijd van de wijnstokken. Brunello di Montalcino wordt namelijk gemaakt van de oudste stokken in de wijngaarden, terwijl de druiven voor de Rosso afkomstig zijn van de jongere aanplant. Bovendien rijpt de wijn minder lang. Dat vertaalt zich in levendiger geuren en smaken. De benjamin van de familie is dan ook lichter, eleganter en aromatischer dan zijn grote broer. Met andere woorden: de jeugdige baby Brunello barst bijna uit zijn voegen van het fruit. Dé perfecte wijn voor de liefhebber van uitbundig fruit. Prachtwijnen dankzij opa’s manuscripten In 1996 richtten Tiziano en Alessandra Ciacci het landgoed Poggio Nardone op, op de grens van Montalcino en Mocali. Het echtpaar werd daarbij geïnspireerd door oude manuscripten van de opa van Alessandra, een van de oprichters van het consortium Brunello di Montalcino. Daarin staan de oorspronkelijke wijngaarden van kleine wijngebied Montalcino tot in detail beschreven. Tiziano en Alessandra besloten die oude en overwoekerde wijngaarden te herstellen, waarbij opa’s papieren het stel wezen op de beste locatie: een wijngaard op een hoogte van 350 meter op de grens tussen Montalcino en Mocali, dicht bij de Toscaanse kust. Hier plantten zij Sangiovese Grosso op tien hectare grond die bestaat uit mergel en kalksteen en rijk is aan minerale zouten. Die grond en het specifieke microklimaat zijn bepalend voor de hoogstaande kwaliteit van de wijnen die Poggio Nardone maakt. Uiteraard medebepaald door de kennis en de passie van wijnmaker Tiziano. Het is zijn filosofie om wijnen te maken die jong kunnen worden gedronken. Hij gelooft erin dat wijnen ook veel expressie kunnen hebben zonder dat deze nog jaren bij de wijnliefhebber in de kelder op smaak moet komen. Sterker nog, een wijn moet volgens hem op dronk zijn vanaf het moment waarop deze de kelder van het wijnhuis verlaat. Deze levendige Vallaresso Rosso di Montalcino is er zo één. Afkomstig uit oogstjaar 2016, een van de betere in Montalcino, en nu al klaar om te plezieren. Geniet ervan!

Bij Wijnvoordeel.nl is het mogelijk om extra voordelig wijn te kopen. Dankzij een scherp inkoopbeleid en een uiterst efficiënte bedrijfsvoering is het bij Wijnvoordeel.nl mogelijk om absolute topwijnen aan te bieden ver onder de normale winkelwaarde. Veilig en makkelijk uw wijn bestellen via het internet en ook nog eens binnen twee werkdagen bij u thuisbezorgd.

Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken