- 9%

Weingut Heinrichshof Sonnenuhr Rotlay Riesling Trocken Mosel QW

Aan verlanglijstje toevoegenToegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Verkocht door
Wijnvoordeel.nl

In de Moezelvallei ligt het traditionele Weingut Heinrichshof van de broers Peter en Ulrich Griebeler. Hier, op oeroude leisteen, gedijen de unieke Rieslingdruiven het best. De wijngaard Sonnenuhr (zonnewijzer) in Zeltinger geldt al bijna twee eeuwen als de beste van de streek, met het perceel Rothlay is het absolute neusje van de zalm. De Riesling van dit perceel wordt negen maanden opgevoed in een Fuder, het enorme en traditionele Riesling-vat, en levert een complexe en krachtige witte wijn op met fris fruit en een kruidige, aromatische neus. De 2018 wordt geroemd door Duitse wijnexperts en staat nu op optimaal in zijn kracht. Dit juweel uit de Moezel mag u niet missen!

 16,99  15,49


Ships From: Netherlands

SKU: 590538 Categorie:

Weingut Heinrichshof ligt in een van de oudste en mooiste wijngebieden van Duitsland. In het Moezeldal liggen de steilste wijngaarden van Europa. Op de oeroude leisteen gedijen unieke Riesling-druiven waaruit de wijnboeren van deze streek wijnen met een opmerkelijke elegantie en mineraliteit weten te produceren. In 2014 hebben de broers Peter en Ulrich Griebeler het bedrijf met zijn lange traditie van hun ouders overgenomen. Beide broers hebben hoge opleidingen in de oenologie gevolgd. Peter heeft daarna op gerenommeerde wijngoederen in Duitsland en daarbuiten gewerkt en ook Ulrich werkte lange tijd op een wijngoed in Zuid-Tirol. De ouderlijke wijngaarden met een totaal van drie hectare hebben zij al snel uitgebreid tot zeven hectare. De helft daarvan ligt op steile hellingen. Tot hun wijngaarden rond Zeltingen behoren Sonnenuhr, Schlossberg en Himmelreich. Die eerstgenoemde, Sonnenuhr (zonnewijzer) staat als sinds 1868 in de boeken als een van de beste in Duitsland. Op de oeroude leisteen gedijt de Riesling wonderbaarlijk goed en biedt een opmerkelijke elegantie en mineraliteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier, net als in de andere wijngaarden van de broers Griebeler, deze Duitse koningin van de druiven domineert, gevolgd door de Weissburgunder, Pinot Blanc, Spätburgunder (Pinot Noir), Müller-Thurgau en Dornfelder. Lovende wijnkenners Duitse wijncritici zijn het erover eens: de Heinrichshof Sonnenuhr Rothlay Riesling Trocken Mosel QW van oogstjaar 2018 is een van de beste wijnen uit de Moezelvallei. Natuurlijk kunnen we de wijn zelf in blinkende superlatieven beschrijven, maar we kunnen ook het woord geven aan onafhankelijke wijncritici. Zoals Michael Smidt, de Duitslandexpert uit het gerenommeerde team van Jancis Robinson. Hij noemt deze Riesling ‘puur en schoon’ en geeft noemt de wijn ‘onderscheidend’ met maar liefst 16 punten van het maximale aantal van 20. De kenners achter Mosel Fine Wines geven deze Heinrichshof 90 van de 100 punten en roemen de wijn om haar ‘prachtige en elegante neus’ en de ‘goede aanwezigheid in de mond waar de wijn een lang gevoel van kracht achterlaat. Een voortreffelijke, droge Riesling die nu volop schittert’. En de smulpapen van Falstaff? Zij noemen deze Sonnenuhr Rothlay een groot succes: “Een wijn met een raadselachtige mineraliteit, die in de traditionele Moselfuder wordt uitgevoerd.” De bijbehorende score? Een excellente 91 punten. Daar kan deze Heinrichshof mee thuiskomen. En u ook!

Bij Wijnvoordeel.nl is het mogelijk om extra voordelig wijn te kopen. Dankzij een scherp inkoopbeleid en een uiterst efficiënte bedrijfsvoering is het bij Wijnvoordeel.nl mogelijk om absolute topwijnen aan te bieden ver onder de normale winkelwaarde. Veilig en makkelijk uw wijn bestellen via het internet en ook nog eens binnen twee werkdagen bij u thuisbezorgd.

Versdeal.nl
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken